CONCEPTS AND IMPLICATIONS OF SCHOOL FOOD IN PANDEMIC TIMES (COVID-19)

DOI:

https://doi.org/10.17564/2316-3828.2021v10n3p455-467

Authors

  • Danilo da Costa Universidade Católica de Brasília, UCB, DF, Brasil
  • João Carlos Gonçalves Universidade de Brasília, UnB, DF, Brasil.
  • Jonas Rodrigo Gonçalves Universidade Católica de Brasília, UCB, DF, Brasil.

Published

2021-11-27

Downloads

Download data is not yet available.

Abstract

The basic measure of social exclusion introduced by international health authorities to contain the spread of the COVID-19 pandemic has economic and social ramifications. They illustrate the growth of insecurity and malnutrition, weakening the promise of food security and health. The National School Feeding Initiative is among the ongoing initiatives to alleviate the effects of hunger. This article aims to problematize the contribution of the National School Meals Program to guarantee food security through theoretical and critical reflections.

Author Biographies

Danilo da Costa, Universidade Católica de Brasília, UCB, DF, Brasil

Mestrando em Educação pela Universidade Católica de Brasília, Especialista em Direito constitucional e Processo constitucional; Direito do Trabalho e Processo Trabalhista e Direito Administrativo. Licenciado em Geografia pela Universidade Anhanguera. Lattes: http://lattes.cnpq.br/9522717317530051. Orcid: https://orcid.org/0000-0003-1849-4945. E-mail: educadordanilocosta@gmail.com

João Carlos Gonçalves, Universidade de Brasília, UnB, DF, Brasil.

Mestrando em Ciências Contábeis pela UnB -DF, possui graduação em CIÊNCIAS CONTÁBEIS pela UNISANTOS -FACULDADE DE CIÊNCIAS ECONÔMICAS E COMERCIAIS DE SANTOS (1985). Atualmente é consultor empresarial e professor do IBMEC e Faculdade Processus no DF, com MBA em Gestão de Empresas, cursado no INPG em 2003

Jonas Rodrigo Gonçalves, Universidade Católica de Brasília, UCB, DF, Brasil.

Doutorando em Psicologia; Mestre em Ciência Política (Direitos Humanos e Políticas Públicas); Licenciado em Filosofia e Letras (Português e Inglês); Especialista em Direito Constitucional e Processo Constitucional, em Direito Administrativo, em Direito do Trabalho e Processo Trabalhista, entre outras especializações. Professor das faculdades Processus (DF), Unip (SP), Facesa (GO), CNA (DF). Escritor (autor de 61 livros didáticos/acadêmicos). Revisor. Editor. CV Lattes: http://lattes.cnpq.br/6904924103696696. ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4106-8071. E-mail: jonas.goncalves@institutoprocessus.com.br.

How to Cite

da Costa, D., Gonçalves, J. C. ., & Gonçalves, J. R. . (2021). CONCEPTS AND IMPLICATIONS OF SCHOOL FOOD IN PANDEMIC TIMES (COVID-19). Interfaces Científicas - Educação, 10(3), 455–467. https://doi.org/10.17564/2316-3828.2021v10n3p455-467