AVALIAÇÃO DE BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO NO CONTROLE DE QUALIDADE EM PIZZARIAS DO MUNICÍPIO DE ARACAJU-SE: UM ESTUDO DE CASO

Authors

  • Sheila Karine Dantas da Silva Universidade Tiradentes
  • Heriberto Alves dos Anjos Universidade Tiradentes

Abstract

The continuous search for quality has led food companies to formalize their production processes. This work aimed to evaluate good manufacturing practices and quality control and assurance in two pizzerias in the municipality of Aracaju-SE. For this, a checklist was used based on the recommendations of the legislation for control and quality in food production. It was observed that one of them satisfactorily met the items addressed by the health legislation, while the second presented several non-conformities. Thus, there is a need for investments to make adjustments and the presence of trained professionals.

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Author Biographies

Sheila Karine Dantas da Silva, Universidade Tiradentes

Nutricionista, Pós-graduada em Tecnologia e Gestão na Produção de Alimentos

Heriberto Alves dos Anjos, Universidade Tiradentes

Nutricionista, Doutor em Biotecnologia, Professor da Universidade Tiradentes

Published

2020-10-30

How to Cite

Karine Dantas da Silva, S., & Alves dos Anjos, H. (2020). AVALIAÇÃO DE BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO NO CONTROLE DE QUALIDADE EM PIZZARIAS DO MUNICÍPIO DE ARACAJU-SE: UM ESTUDO DE CASO. Ideias E Inovação - Lato Sensu, 6(1), 29. Retrieved from https://periodicos.set.edu.br/ideiaseinovacao/article/view/9759

Issue

Section

Artigos